Top

Koppelingcompressor, SAC set

29% Korting
  • Koppelingcompressor, SAC set
€ 628,50
446,50
Bel / whatsapp =31 111 795029
369,01 excl. BTW


BGS 8286 Koppelingcompressor, SAC set

Geschikt voor het monteren van de zelfnastellende koppeling
Te gebruiken voor nagenoeg alle SAC-koppelingen met 3- en 4- gaats bevestiging.
o.a.: VAG, MB, Opel, Volvo, Renault, Audi A3, A4, A6, A8, VW Passat, Golf, Sharan, Tiguan, Ford Mondeo, S-Max, Galaxy, Transit, Mercedes C, E, CLS, S, CLK, SLK, SL, BMW 320, 330, 520, 530, Alfa Romeo 147, 159, 166, Fiat Ulysse, Croma, Ducato, Lancia Phedra, Thesis

Bij ongelijke krachtverdeling tijdens montage kunnen de wiggen van de nastelling verschuiven en hierdoor de koppelingsplaat blokkeren. Hier verliest men zeer kostbare tijd met het opnieuw uitbouwen en terugstellen van de drukgroep ( vaak ook nog een 2e set aanschaffen).

Tip:
Nooit een SAC koppeling in ongemonteerde toestand of zonder koppelingsplaat bedienen. Doordat de nastelring zich gaat stellen, wordt de koppeling onbruikbaar. Montage van een SAC koppeling zonder gereedschap zorgt voor schade/slippende koppeling.

* Sac = zelf nastellende koppeling ( self adjusting clutch)

Bij de montage van een SAC zelfnastellende koppeling kan veel mis gaan. Het is erg belangrijk dat de koppeling spanningsloos gemonteerd wordt.
Een SAC-koppeling mag nooit worden gemonteerd zonder vliegwiel en koppelingsschijf, omdat anders de nastelring verdraait.

SAC: alleen met speciaalgereedschap
Belangrijk bij het monteren van een zelfnastellende koppeling is het gebruik van speciaalgereedschap. Bij de montage van een SAC-koppeling kan namelijk veel mis gaan. Als dit gereedschap niet gebruikt wordt, is de kans zeer groot dat ongewone spanningen in het koppelingssysteem vrij spel krijgen bij het krachtenevenwicht in de koppeling. Hierdoor kan het functioneren van de koppeling negatief beïnvloed worden met ernstige storingen of zelfs beschadiging van het koppelingssysteem tot gevolg. Van groot belang is dat de koppeling spanningsloos gemonteerd wordt. Alleen door het gebruik van het speciale SAC-gereedschap is de monteur in staat dit type koppeling spanningsloos te monteren. De spanningsverhouding tussen de diafragmaveer, het drukgroephuis en de verstelelementen is dan ook het belangrijkste voor een feilloze werking van deze uitzonderlijke koppeling. Autofabrikanten schrijven het gebruik van speciaalgereedschap voor de montage van een SACkoppeling expliciet voor. Een SAC-koppeling mag nooit worden gemonteerd zonder bijbehorende vliegwiel en koppelingsplaat, omdat anders de nastelring verdraait.

De SAC-gereedschapkoffer van BGS bevat de volgende gereedschappen:
Speciaalgereedschap voor montage en demontage van SAC-koppelingen met 3 of 4 boutgaten;
Ontgrendelgereedschap voor voorgespannen koppelingen

Contact:
Tel:0031-111-795029
Whatsapp:0031-6-16403286
eMail:Klantenservice@Xenon2Go.Com

Artikelnummer: T2g-GL B 8286